Bio- ja sähkötakka on todellinen perinteen ja modernin suunnittelun yhdistelmä. Bio- ja sähkötakassa palaa aito tunnelmallinen tuli mutta se ei vaadi perinteisen takan velvollisuuksia. Näin ollen takan voi sijoittaa lähes mihin tahansa, sillä se ei vaadi savunpoistoa, suurempaa asennusta tai tuhkan poistoa. Sen sijaan bio- ja sähkötakat tarjoavat kotiin lämmintä tunnelmaa sekä eleganttia suunnittelua parhaimmillaan. 

Miksi valita bio- tai sähkötakka? 

Biotakka – Aitoa tulta ilman takan vaivoja 

Biotakassa poltetaan bioetanolia, minkä ansiosta biotakka on todella käytännöllinen eikä vaadi paljoa huolenpitoa.  Biotakka ei tarvitse savuhormia eikä rakennuslupaa, joten biotakan voi sijoittaa asennusvapaasti kotiin halutulle paikalle. Ne ovat kevyitä sekä liikuteltavia, joten ne saa jopa muutossa mukaan. Asennusta vaatii ainoastaan seinään kiinnitettävät tai integroitavat biotakat.  

Biopolttonesteen palamisprosessi on täydellinen, jolloin siitä ei jää minkäänlaista palamisjätettä. Palaessaan biopolttoneste tuottaa ainoastaan vesihöyryä ja hiilidioksidia, mikä tekee tästä takasta erittäin turvallisen ja ekologisen! Myöskin takan kaatuminen on otettu huomioon turvallisuuden suunnittelussa, sillä biopolttoneste imeytyy keraamiseen materiaaliin eikä pääse valumaan pinnoille tai lattialle. 

Biotakka tarjoaa polttoaineesta huolimatta myös lämpöä! Biotakan polttaminen tuottaa lämpöä koosta riippuen 1–3 kW. 1 l biopolttoainetta palaa noin 2 h, joten tehohyötysuhde on todella taloudellinen biotakoissa. Valikoimassa oleva biopolttoaine on täysin hajutonta eikä se jätä mitään palamisjätettä mutta luo kauniin keltaisen liekin. Takasta nauttiminen ei tästä helpommaksi muutu! 

Suomen Sisustustakka biotakka

Biotakassa liekki syntyy aidolla tulella.

Suomen Sisustustakka biotakka

Biotakan moderni suunnittelu tuo kodin sisustukseen syvyyttä ja luonnetta.

Sähkötakka – tunnelmaa ilman polttoainetta tai savua 

Sähkötakassa tunnelmallinen liekki luodaan ilman aitoa tulta. Tämän ansiosta takasta ei synny savua, joten savunpoistoa tarvitse suunnitella hankinnan yhteydessä eikä takalle tarvitse rakennuslupaa. Tästä huolimatta sähkötakan tunnelma on todella aidon tuntuinen. Valikoimamme sähkötakat ovat varustettu vesihöyryjärjestelmällä, mikä luo aidon palamisen ja savun syntymisen efektin. Sähkötakka tarjoaa modernia käyttömukavuutta ilman ympäristöhaittoja tai asentamisen kankeutta. 

Sähkötakan suosiota kasvattaa sen sijoittelun helppous. Koska savunpoistoa tai rakennuslupaa ei tarvitse, takan voi sijoittaa kaikkiin asuntoihin mieleiselle paikalleen. Tämän vuoksi sähkötakka on erittäin mainio valinta kaupunkiasumiseen, kuten kerros- ja rivitaloihin! Takka olohuoneessa tekee illanvietoista ainutlaatuisia tai takka makuuhuoneessa luo upean ja romanttisen tunnelman talvisiin iltoihin. Nykyaikaisten takkamallien ansiosta takkaa ei tarvitse sijoittaa vain perinteisille sijoilleen, kuten olohuoneeseen. Ennemmin vain mielikuvitus toimii rajana villeimmillekin haaveille!  

Sähkötakka

Sähkötakka on ekologisempi ja kustannustehokkaampi perinteiseen takkaan verrattuna.

Sähkötakan tulipesä

Nykyaikainen sähkötakka on todella aidon tuntuinen. Sähkötakassa aidonnäköisen savun luo vesihöyryelementti.

Arjen merkitys 

Bio- ja sähkötakat tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon perinteiselle puulämmitteisele takalle. Sisustuksen ja suunnittelun trendit ohjaavat kohti moderneja, käytännöllisiä sekä vaivattomia valintoja kohti, joilla voidaan tuoda todellista ylellisyyttä arkeen. Kotona vietetyn ajan määrän kasvaessa panostus kodin mukavuuteen ja viihtyisyyteen nostaa merkitystä uudella vuosikymmenellä. Nyt keskitytäänkin arjen ylellisyyden ja miellyttävyyden lisäämiseen, ja siihen nykyaikainen ja ajaton bio- ja sähkötakka täydellisesti.

Lue asiantuntijat suositukset