Selkeitä linjoja ja moderneja materiaaleja

Katseen kääntyessä seuraavalle vuodelle, myös monet takkojen valmistajat ja suunnittelijat avaavat seuraavan vuoden trendejä.  Vuotta 2021 väritti selvästi nykyaikaiset vivahteet, eikä nytkään omena putoa kauas puusta. Vuonna 2022 kodin, lämmöntuotannon ja erityisesti ekologisuuden merkitys nousee entisestään. Olemme koonneet tähän blogiin 3 kansainvälisesti nousevaa takkatrendiä vuodelle 2022.

#1 Ekologinen sähkötakka

Sähkötakat ovat olleet markkinoilla jo tovin, mutta niiden suosio ottaa uutta tuulta alleen seuraavina vuosina. Osakseen ihmiset ovat ihastuneet niiden aitoon tunnelmaa, helppouteen sekä käyttömukavuuteen. Takka on monelle kodin sydän, ja sähkötakka yllättää sen mukavuuksilla ilman, että täytyy hankkia puita tai polttoainetta sytyttämiseen.  Toinen trendiä ajava voima on EU:n asettamat säädökset parantamaan takkojen ekologisuutta.

#2 Kauneus on yksinkertaisuudessa

Minimalismi on esiintynyt sisustusmaailman nyansseissa, ja samoin takkamaailma osallistuu tähän, kun minimalismi on vuoden 2022 johtava suuntaus. Yksinkertaiset linjat ja puhdas muotoilu tekevät takasta elegantin ja ajattoman, ja takan tärkein elämysarvo eli takkatulen tanssi ei jää varjoon. Minimalistisia piirteitä tullaan näkemään sekä muotoilussa kuin värimaailmoissa.

Kaunis ja selkeälinjainen takka sopii tilaan kuin tilaan sekä se elää myös muun sisustuksen kanssa pitkään. Minimalistinen ja ekologisuus ovatkin sisustuksen kruununjalokivet.

#3 Materiaalien monipuolisuus

Takkojen materiaaleja on monenmoinen liuta, ja suomalaisissa kodeissa tiili ja perinteinen kivi ovatkin perinteisiä ja suosittuja valintoja. Uuden vuosikymmen mukana tulevat myös uudenlaiset materiaalit muotiin, joilla takan merkitys sisustuksessa nousee uudelle tasolle. Materiaalit, kuten marmori, metallinen, ympärilasinen sekä luonnonkivi. Näillä erilaisilla materiaaleilla takasta saa raikkaan sekä oikean kodin katseenvangitsijan. Takka nähdään monesti hyvinkin perinteisenä sisustuselementtinä, mutta yllättävillä sekä mielenkiintoisilla materiaaleilla voidaankin harmonisesti yhdistää perinteistä ja modernia upeaksi kokonaisuudeksi.

Valikoimamme sisältää Euroopan huippuvalmistajia, joilta eivät tyyli tai taito ole jäänyt uupumaan. Valmistajien mukana tulevat myös kansainväliset suuntaukset ja trendit myös Suomen tasolle. Upea design ja todellinen takan suunnittelun taitaminen ovat valloittaneet meidät, ja me viemme tätä lumousta eteenpäin myöskin ensi vuonna!

Hyvää joulua ja oikein ihanaa sekä lämmittävää uutta vuotta!