Kiertoilmatakat ja kamiinat

kiertoilmatakat ja kamiinat

Kiertoilmatakat ja kamiinat lämmittävät huoneilmaa. Takka ottaa alaosasta
viileää huoneilmaa ja puhaltaa yläosasta lämmintä ilmaa huoneeseen.

Modernien kiertoilmatakkojen teho on säädettävissä. Tämä on tärkeää erityisesti uusissa taloissa, joissa lämmöntarve on pienempi. Kiertoilmatakka ja kamiina tarjoavat lämpöä juuri silloin, kun sitä tarvitaan.

Kiertoilmatakat ja kamiinat jakavat lämmön nopeasti ja tasaisesti suureenkin tilaan. Kiertoilmatakalla lämmitettäessä lämpöä ei tarvitse odottaa, vaan takka levittää lämpöä jopa jo muutaman minuutin polton jälkeen. Toisaalta kaasutiiviiden luukkujen ja puhdaspalojärjestelmän ansiosta kiertoilmatakan voi säätää tuottamaan pienenkin määrän lämpöä niin, että takan tunnelmasta on mahdollista nauttia mahdollisimman pitkään.
Laadukkaissa kiertoilmatakoissa on puhdaspalotekniikka, minkä ansiosta luukun lasi pysyy puhtaana, vaikka takkaa poltettaisiin pienellä teholla. Lisäksi laadukkaassa kiertoilmatakassa pienhiukkaspäästöt ovat minimaaliset.

Kamiinat sopivat myös pienempiin asuntoihin

Kamiina on hyvä ratkaisu, jos perinteinen takka vie kodissa liikaa pinta-alaa. Kamiina mahtuu vaivatta pieneenkin tilaan, jossa jokainen neliö halutaan ottaa hyötykäyttöön. Pienestä koostaan huolimatta kamiinat ovat tehokkaita lämmittäjiä, joten ne sopivat hyvin suureenkin huoneeseen. Oikein sijoitettu kamiina lämmittää koko tilan. Sen lisäksi, että kamiina on tehokas lämmönlähde, se on kaunis lisä kodin sisustukseen.

Kiertoilmatakka ja kamiina luovuttavat lämpöä nopeammin ja levittää lämmön suuremmalle alueelle. Kiertoilmatakka ja kamiina on myös oikea valinta, jos halutaan asentaa takka vahvistamattoman lattian päälle. Keveytensä ansiosta kiertoilmatakat voidaan yleensä asentaa suoraan puulattian päälle.

Otsikko

Go to Top