Kiertoilmatakat ja kamiinat

Kiertoilmatakka Suomen Sisustustakka OyKiertoilmatakan toimintaperiaate on lämmittää huoneilmaa. Takka ottaa alaosasta viileää huoneilmaa sisään ja puhaltaa yläosasta lämmintä ilmaa huoneeseen.

Modernien kiertoilmatakkojen teho on säädettävissä. Tämä on tärkeää erityisesti uusissa taloissa, joissa lämmöntarve on pienempi. Kiertoilmatakalla lämpöä saadaan silloin kun sitä tarvitaan.

Kiertoilmatakat jakavat lämmön nopeasti ja tasaisesti suureenkin tilaan. Kiertoilmatakalla lämmitettäessä lämpöä ei tarvitse odottaa, vaan takka levittää lämpöä jopa jo muutaman minuutin polton jälkeen. Toisaalta kaasutiiviiden luukkujen ja puhdas palo -järjestelmän ansiosta kiertoilmatakan voi säätää tuottamaan pienenkin määrän lämpöä niin, että takan tunnelmasta on mahdollista nauttia mahdollisimman pitkään.

Laadukkaissa kiertoilmatakoissa on puhdas palotekniikka, minkä ansiosta luukun lasi pysyy puhtaana, vaikka takkaa poltettaisiin pienellä teholla. Lisäksi laadukkaassa kiertoilmatakassa pienhiukkaspäästöt ovat minimaaliset.

Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeammin ja levittää lämmön suuremmalle alueelle. Kiertoilmatakka on myös oikea valinta, jos halutaan asentaa takka vahvistamattoman lattian päälle. Keveytensä ansiosta kieroilmatakat voidaan yleensä asentaa suoraan puulattian päälle.