Takkasydän

Mikä on takkasydän?

Takkasydän – Suomen sisustustakka takkasydämet https://Takkasydän on nimensä mukaisesti tulisijan lämpöä tuottava ydin, jonka ympärille rakennetaan toivotun mallinen tulisija.

Takkasydän lämmittää kiertoilmamenetelmällä. Takan ulkokuoren ja takkasydämen väliin jätetään ilmarako.

Takkasydän imee alhaalta huoneilmaa takkaan, jolloin ilma lämpenee muurauksen sisällä ja leviää yläkautta asuntoon. Takkasydän luovuttaa synnyttämänsä lämmön heti huonetilaan.

Takkasydän eroaa takkakasetista siten, että takkasydämestä rakennetaan uusi takka, takkakasetti sen sijaan asennetaan vanhaan avotakkaan. Näin saadaan avotakasta nykyaikainen, turvallinen ja lämmittävä osa kotia. Jos etsitte avotakan ratkaisuja, niin niitä löydätte tästä linkistä.

Tekniikka

Takkasydämen paino kertoo paljon tuotteesta. Materiaalivahvuudet vaikuttavat oleellisesti takkasydämen käyttöikään.

Takkasydämemme kaikki osat ovat vaihdettavissa tulipesän kautta. Tämä helpottaa mahdollisia huoltotoimenpiteitä.

Tuotekehitys

Schmid takkasydämet suunnitellaan ja valmistetaan 100 % Saksassa. Schmid takkasydänten laatu perustuu vuosien kehitystyöhön ja jatkuvaan tarpeeseen kehittää tuotteesta parempi. Schmid takkasydämet täyttävät tulevaisuuteenkin suunnitellut päästörajoitukset koko Euroopan alueella.

Contura takkojen kehitys ja valmistus on ruotsalaista laatua ja heidän tehtaansa on Euroopan automatisoiduin tulisija-alan laitos.

Ympäristö

Laadukas takkasydän polttaa puun puhtaasti. Jatkuvasti tiukentuvat päästövaatimukset asettavat haasteita tulisijoille, mutta laadukkaat tuotteemme täyttävät helposti sekä kaikki tämän päivän vaatimukset että tulevaisuuteen suunnitellut päästörajoitukset.

Lämmitys

Laadukkaassa takkasydämessä on laaja lämmönsäätöalue ja tarvittaessa lämmöntuoton saa säädettyä erittäin pienelle, mutta tarvittaessa takkasydämestä saa myös paljon lämpöä kerralla.

Takkasydämen ympärille rakennettavat kuoret vaikuttavat takan lämmityskykyyn. Jos kuori tehdään tiilestä, niin takalle saadaan myös varaavia ominaisuuksia.

Käyttäjäystävällisyys

Schmid takkasydämistä löytyy lapsilukko, tämä lisää takan turvallisuutta. Lisäksi hissiluukullista takkasydäntä voi käyttää avotakkana, joten makkaranpaisto on helppoa ja takan luoma tunnelma ei kärsi lasiluukkujen takia.

Luukut pysyvät erittäin hyvin puhtaana laadukkaan paloilmansyötön ansiosta. Tarvittaessa myös hissiluukulliset takkasydämet aukeavat saranoilla, joten puhdistus on tehty helpoksi.

Turvallisuus

Kaasutiiviys luukku 100 % ilmansäädöllä ei tarvitse savupeltiä. Tämä tekee takan käytöstä erittäin turvallista ja helppoa.

Takuu

Takuu kertoo paljon takkasydämestä ja sen toimintavarmuudesta. Yleensä takkasydämen alhainen hinta yhdistettynä lyhyeen takuuseen kertovat, että kyseessä on halpatyövoimalla kasaan kyhätty tuote, jolla on takan kanssa yhtä paljon tekemistä kuin halvalla saunan kiukaalla. Kannattaakin siis panostaa kerralla kunnolliseen tuotteeseen, joka toimii ja kestää koko käyttöikänsä ajan.

Yksilöllinen

Kaikki tehdään asiakkaan toiveiden mukaan mittatilauksena, vain mielikuvitus on rajana.

Miten takkasydän asennetaan?

Takkasydämen kuorimuuraukseen käy melkeinpä mikä tahansa palamaton materiaali. Kuoret on helppo tehdä vaikka Silca silikaattilevyistä. Levyt ovat kevyitä ja helposti sopivaan kokoon työstettäviä. Levyt voidaan pinnoittaa vaikka laastilla, maalilla, kivellä tai laatalla.

Takkasydämen hormiliitos on helppo asentaa. Säädettävän liitoselementin ansiosta hormin sijainnilla ei ole suurtakaan merkitystä.

Kokonaisuudessaan takan asennukseen kuluu ammattimiehiltä n. 2-3 päivää, vaikka kuka tahansa käsistään taitava tee-se-itse-mies saa takan itsekin asennettua itse.

Otsikko

Go to Top