Varaavat takat

Varaavan takan toiminta perustuu savukaasuilla lämmitettävään massaan. Varaavia takkoja valmistetaan useista eri materiaaleista. Varaavaa takkaa valittaessa materiaalivalinta on tärkeä. Markkinoilta löytyy vuolukivitakkoja, tiilitakkoja sekä valuelementtitakkoja. Materiaalit vaikuttavat siihen kuinka nopeasti takka luovuttaa lämpönsä huonetilaan. Oliviinisementtiharkko mitä käytetään Nordpeis sekä Contura varaavissa takoissa luovuttaa lämmön kaikista hitaimmin. Pitkä lämmönluovutusaika takaa tasaisen ja mukavan lämmityksen.

Sopivaa varaavaa takkaa valitessa kannattaa pitää mielessä muun muassa se, että mihin takka halutaan sijoittaa, kuinka tiheästi sitä käytetään ja kuinka suurta tilaa takan on tarkoitus lämmittää. Materiaalivalinnat taas vaikuttavat sekä sisustukseen että toiminnallisuuteen.

Varaavien takkojemme Hyötysuhde eli takan luovuttaman energian ja poltettavien puiden sisältämän energian suhde on 84-90,5 % ja pienhiukkaspäästöt minimaaliset.

Varaavissa takoissa on eroja: moderni, varaava takka on helppokäyttöisin ja energiatehokkain sekä helpointa pitää puhtaana modernin palotekniikan ansiosta. Ota nämä asiat huomioon suunnitellessasi juuri omaan tarkoitukseesi sopivaa varaavaa takkaa.